Начало За нас Филми Клипове Контакти English
ЧОУ с изучаване на английски език
Детска градина
Английска и немска гимназия
Професионална гимназия
Европейски колеж по туризъм
Обучение в чужбина
Изложение "Образование"
Н О В И Н И

21. 01. 2013 г.

II A клас и г-жа Игнатова ни пренесоха във вълшебния свят на приказките. Свят, в който доброто винаги побеждава и краят задължително е щастлив. Освен драматизации учениците бяха подготвили и викторина "Познаваш ли приказните герои". Срещата в Асембли завърши с важен извод: "Не се хвали колко книги притежаваш, а колко от тях си прочел и разбрал."

14. 01. 2013 г.

В годината на личностите обърнахме поглед и към Робърт Бърнс. Великият шотландски поет оставя трайна следа в културата както на своя народ, така и на цяла Европа. В Шотландия Бърнс е почитан като символ на нацията. По тази причина рожденият му ден / 25 януари / е един от любимите празници в страната на хълмовете. Прието е да се чества под формата на вечеря (т.нар. Burns Supper), която си има точно определен сценарий, спазван вече от десетилетия. Ритуалът на тази вечеря, танците и стиховете,с които шотландците празнуват, ни бяха представени на Асембли от VI А клас и г-жа Тотевска.

11. 01. 2013 г.

Отбелязахме Богоявление - имен ден на хиляди българи и празник, на който пожеланото се сбъдва. Денят ознаменува кръщението на Христос в река Йрдан и се счита за един от най-древните християнски празници. За традициите, свързани с празника, ни разказаха учениците от III В клас.

24. 12. 2012 г.

Екипът на ЧОУ "Меридиан 22" пожелава на всички топли, вълшебни и споделени коледни и новогодишни празници!

20. 12. 2012 г.

Коледният концерт на ЧОУ "Меридиан 22" бе посветен на една позабравена традиция - изпращането на истински рисувани коледни картички. Най-хубавото в тях е, че винаги ни носят положителни послания – щастие, късмет, успехи. Коледните картички са посланици на доброто в сезона на любовта и разбирателството. Наши посланици на добото пък бяха всяка песен, всяка усмивка и всеки танц от концерта "12 коледни картички".

17. 12. 2012 г.

В навечерието на светлите коледни празници първокласниците от ЧОУ "Меридиан 22" посетиха Регионалния инспекторат по образованието. Децата пожелаха на г-жа В. Кастрева и на всички служители в сферата на образованието вярата в чудесата и приказната коледна магия да ги съпътстват през всеки един ден от новата година.

14. 12. 2012 г.

Как се празнува Коледа по света? На този въпрос отговориха на Асембли учениците от III А клас. Милиони хора по света посрещат Рождество Христово и въпреки че коледната елха и белобрадият старец, носещ чувал с подаръци, са символи на Коледа в целия свят, във всяко кътче на планетата празникът се посреща по различен начин. Общи обаче са очакването, изненадите и стоплящите сърцето усмивки...

12. 12. 2012 г.

Бързина, издръжливост и ум трябва да притежава всеки добър състезател по тенис на маса. Тези качества притежават и четиримата ученици от ЧОУ "Меридиан 22", които участваха в турнира по тенис на маса "Дружба". В отборното класиране възпитаниците ни заеха трето място. Специалните ни адмирации са за Марк Хаджижеков от 7. клас, който завоюва първото място в индивидуалното класиране!

10. 12. 2012 г.

Рождеството - символика, традции и образи. Тази тема представиха на Асембли учениците от V А клас и г-жа Христова. Петокласниците разтълкуваха посланията на традиционните коледни символи - венец, звезда, елха, подаръци... Освен това поставиха за дискусия един винаги актуален въпрос:да вярваме ли в чудесата. За да ни убедят в съществуването им, учениците припомниха думите на Егзюпери: "Същественото е невидимо за очите, то се вижда със сърцето."

08. 12. 2012 г.

С гордост поздравяваме малките, но запалени футболисти от III и IV клас на ЧОУ "Меридиан 22"! Те завоюваха трето място в категория Лъвчета на двадесет и деветия турнир по футбол, организиран от Българската асоциация по минифутбол. Желаем ви още успехи на терена и в училище, момчета!

05. 12. 2012 г.

В традиционните вярвания на българите Свети Никола е покровител на рибарите и повелител на морето. За светеца и празинка Никулден ни разказаха на Асембли учениците от ІІ А клас и г-жа Кирчева. Отбелязахме този ден не само защото е един от големите християнски празници, но и защото учението прилича на плаване в бурни води. Нашият кораб са знанията, нашият капитан - учителят.

03. 12. 2012 г.

Отново отворихме сърца за творчеството на вълшебника Ангел Каралийчев - този път с драматизация. Учениците от ІV Б клас и г-ца Цветкова представиха етюди по три любими Каралийчеви творби: Галената дъщеря, Мързеливият дядо и Тошко Африкански. После всички заедно побеседвахме върху приказните поуки и традиционните български добродетели.

27. 11. 2012 г.

Повод да надникнем в творческата и житейската съдба на Ангел Каралийчев ни даде 110-годишнината от рождението му. Да надникнем в творбите на Вълшебника, означава да се вгледаме в самите себе си, да усетим детската невинност и радостта от живота. С вълшебното в творчеството и драматичното в личната съдба на писателя ни запознаха учениците от V Б клас.

26. 11. 2012 г.

Учениците на г-жа Семова от ІІІ А и ІІІ Б клас показаха на Асембли приказна драматизация по повод Деня на благодарността. През 1620 г. кораб, пълен с повече от 1000 английски преселници, преминава Атлантическия океан и акостира в Новия свят. Това ново начало става причина и за един нов празник - Деня на благодарността. Макар да не е част от българската културна традиция, празникът на благодарността намира място в календара и сърцата ни.

20. 11. 2012 г.

Малкото Асембли тази седмица бе посветено на Деня на християнското семейство - празник, на който отдаваме уважението си към най-здравата кръвна и морална връзка - семейната. Учениците от ІІ А клас потърсиха в песни и стихове дълбокия смисъл на този празник и пожелаха на всички топло огнище и разбирателство с най-близките хора.

19. 11. 2012 г.

Учениците от ІV А клас поднесоха на Асембли своите размисли за това кои качества ни превръщат в личности. Всеки от четвъртокласниците представи по един необикновен човек, когото познава и уважава, а специален гост беше треньорът от НСА по скално катерене Ивайло Радев. Той сподели, че катеренето е спорт, който кара човек да се развива, да набелязва и постига целите си.

13. 11. 2012 г.

Има събития, които превръщат обикновения ден в празник. Между тези събития е и посещението на театрална постановка. Вместо ние да отидем в театъра обаче, този път театърът дойде при нас.

12. 11. 2012 г.

Отбелязахме Деня на толерантността литературно. Учениците от ІV Б клас и г-ца Цветкова представиха драматизация по знаменитата приказка на Андерсен "Грозното патенце". След това всички заедно дискутирахме въпросите за отношенията между хората, приемането на различията и зачитането на личността.

01. 11. 2012 г.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА!

Будителите са създатели на духовност. Учителите са съвременните будители, които пазят възрожденския порив към знание и духовност. В Деня на будителите ние, преподавателите на ЧОУ "Меридиан 22", с преклонение и вяра в мисията ни си спомняме думите на възрожденеца Васил Друмев:

"Народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има трайна бъднина!"

 

31. 10. 2012 г.

Магията на Хелоуин завладява всички, но идеята да отблъснем злото със страшни истории и костюми допада особено много на малчуганите. Суеверия, гадания, фенери, вещици и прилепи - в драматизацията на ІІ А клас и г-жа Иванова имаше от всичко по много.

30. 10. 2012 г.

Краят на месец октомври е време за "страшни" забавления. По традиция на Асембли отбелязахме Хелоуин с тематична драматизация, оранжево-черна украса и разбира се, подходящи за целта костюми. ІV Б клас и г-жа Живкова се погрижиха да създадат страховита хелоуинска атмосфера. Колкото мистично, толкова и празнично беше настроението, което завладя аудиторията.

23. 10. 2012 г.

Малкото Асембли тази седмица имаше голяма тема - мястото на България в Европейския съюз. Госпожа Бозаджиева и учениците й от ІІІ В ни предложиха отговор на въпросите каква е целта на ЕС, какво съюзът е постинал за гражданите си и защо трябва да сме горди от факта, че сме българи.

22. 10. 2012 г.

Днес на Асембли дискутирахме правилата за безопасност на пътя. Информация получихме от извора. Наши гости бяха представители на Пътна полиция София. Те не само обясниха на учениците как да опазят живота си на пътя, но и разиграха различни ситуации, в които децата трябваше да вземат правилното решение.

16. 10. 2012 г.

София - неостаряващата ни столица, е богата на културни забележителности, някои стари колкото европейската цивилизация. За древната история на града ни и за тайнствения му чар разказаха на Асембли учениците от ІІІ В клас с класен ръководител г-жа Донева.

15. 10. 2012 г.

Днес на Асембли продължихме диалога си за личностите, оставили трайни следи в културната ни памет. Г-жа Христова разказа за драматичната любовна история между двама поети: Пенчо Славейков и Мара Белчева. Срещата завърши поетично - със знаменитата любовна миниатюра "Сън за щастие".

09. 10. 2012 г.

Мечтаенето е присъщо на всички, но най-вече на малчуганите. Точно затова за своите мечти ни разказаха най-малките ученици на ЧОУ "Меридиан 22" - ПК, подкрепени от техните учители - г-жа Живкова и г-жа Петрова. Детските мечти се оказаха смели, красиви и цветни и... предизвикаха усмивки на лицата ни.

08. 10. 2012 г.

Днешната среща на Assembly бе истинска копродукция между ІV В, V А и VІ А клас и техните учители: г-жа Петрова, г-жа Христова и г-жа Първанова. Случаят си заслужаваше съвместните усилия - отбелязахме Международния ден на учителя. Учениците поздравиха преподавателите си с картички, есета и драматизация. А учителите споделиха, че се чувстват като търсачи на съкровища и истински щастливци, на които е позволено първи да се докоснат до бъдещето.

05. 10. 2012 г.

Петокласниците пък станаха горди притежатели на сертификати по английски език за ниво Flyers. Успехите им правят горди всички нас в ЧОУ "Меридиан 22"!

03. 10. 2012 г.

Четвъртокласниците получиха официално своите сертификати по английски език за ниво Movers. Поздравяваме ги и им пожелаваме още повече щитчета върху сертификатите и рицарска борбеност в учението!

02. 10. 2012 г.

Една от първите срещи в Assembly посветихме на личностите, променили представата ни за света - великите мореплаватели и откриватели на нови земи. V А клас и г-жа Пернишка ни разказаха за мъжете с дървени кораби и железни характери, които извършили истинска революция в познанието и комуникациите: Енрике Мореплавателя, Христофор Колумб, Вашко да Гама, Америго Веспучи... Все личности, които остават в историята на човечеството като ярък пример за силата на човешкия дух и вечния стремеж към опознаване на непознатото.

01. 10. 2012 г.

Музиката е най-универсалният начин да общуваме, да изразим своите мисли и емоции. Това си казахме днес по повод Международния ден на музиката. Отбелязахме го със специални гости и много споделено настроение. Защото никой не може да остане равнодушен към хубавата музика!

27. 09. 2012 г.

Спортът зарежда с енергия и много емоции, а когато си победител - със самочувствие и увереност. Абсолютни победители във футболен турнир в памет на Иван Славков станаха нашите възпитаници Велин и Стефан Митеви. Велин грабна и наградата за най-добър нападател и гол-майстор. Честито, момчета!

25. 09. 2012 г.

През първата си седмица в училище най-малките ученици на ЧОУ "Меридиан 22" разглеждаха училището, запознаваха се с преподаватели и съученици и ... разбраха, че ученето може да бъде забавно - особено когато учителката ти е усмихната...

17. 09. 2012 г.

Стартира двадесетата учебна година за училища "Меридиан 22". По каприз на съдбата това се случи в деня на София - празник едновременно на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Пожелаваме си тези добродетели да ни съпътстват през цялата юбилейна година, която ще протече под мотото "Година на личностите". Защото личности са както преподавателите, така и възпитаниците ни!

16. 06. 2012 г.

Както при хората, така и при училищата бъдеще имат само тези, които познават миналото и почитат традициите. В ЧОУ "Меридиан 22" държим и на двете, затова сред почетните гости на градинското парти за края на учебната година бяха г-жа Антонова, първият директор на ЧПГЧО "Меридиан 22", и г-н Караилев, първият директор на гимназия "Интербизнес". Специалните ни гости не само споделиха емоциите ни в самия край на една успешна учебна година, но и станаха съпричастни с успехите на учениците, като връчиха грамоти и книги на отличниците ни.

16. 06. 2012 г.

За втори пореден път учебната година в ЧОУ "Меридиан 22" приключва с градинско парти, по време на което възпитаниците ни получиха грамоти и сертификати, седмокласниците се сбогуваха с преподаватели и съученици, а първолаците обещаха да се върнат наесен пораснали и готови за нави подвизи. Накрая всички се поздравихме за успехите и си пожелахме "ВЕСЕЛО ЛЯТО!".

15. 06. 2012 г.

Най-желаното признание за всяко дете е възхищението в очите на родителите му. Затова в ЧОУ "Меридиан 22" ознаменувахме края на учебната 2011-2012 година с представяне на дейностите от клубовете по интереси. Под мотото "Най-прекрасните деца празнуват края на учебната година" се проведоха демонстрации по балет и пиано, кулинарни вълшебства и MTV танци, приложни изкуства и шах. Възхищение, усмивки и удовлетвореност се четяха по лицата на родители, учители и ученици.

14. 06. 2012 г

Седмокласници от ЧОУ "Меридиан 22" бяха специални гости в резиденцията на Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посланик на Великобритания в Република България. Учениците подариха на дипломата икона на Св. Георги Победоносец с пожеланието светецът да го закриля и да вдъхва смелост и увереност в отговорната му мисия. Срещата, домакинствана от чаровната съпруга на Негово Превъзходителство, завърши с непринуден разговор в градината на резиденцията.

05. 06. 2012 г

Учениците от 7. клас имат повод да са усмихнати и горди - те спечелиха една от първите големи битки в живота си, като се представиха отлично на изпитите за външното оценяване на МОМН. Специални поздравления отправяме към Иванела Щерева, носител на една от малкото пълни шестици на изпита по математика тази година!

31. 05. 2012 г

Учебната година завършва с изпити и с ... театър. Поне за учениците от ІV А клас. Те показаха завидно високи резултати на външното оценяване, проведено от МОМН. Техният среден бал от 19.08 точки е един от най-високите за София-град. Учениците отпразнуваха успеха си и края на учебната година, като представиха пред родители и преподаватели финалната пиеса за годината - "Вълкът срещу козата и трите й козлета". Драматизацията бе колкото позната, толкова и нестандартна, пълна с изненади, загадки, стихове и песни...

24. 05. 2012 г

24 май е повече от празничен ден, той е символ на духовност, традиции и достойнство. В деня на славянската писменост и култура си пожелаваме искрите на знанието да разпалват винаги сърцата на учителите и учениците в ЧОУ "Меридиан 22".

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

23. 05. 2012 г

Учениците от ІІІ А клас поставиха на входа на ЧОУ "Меридиан 22" собственоръчно изплетен цветен венец. Децата посветиха цветята както на празника на славянската писменост, така и на всички преподаватели. Защото учителите са хората, които градят устоите на нацията ни, дават идентичност на младите поколения, възпитават в дух на ценности и високи стремежи.

18. 05. 2012 г

Второкласничката Вероника Шаламанова получи грамота за отлично представяне на областния кръг на състезанието "Европейско кенгуру". Ученичката сподели радостта от успеха си най-напред със своята преподавателка госпожица Николчова.

08. 05. 2012 г

В пъстри носии, с върбови венчета и с много настроение учениците от ІІ А клас представиха народните обичаи, свързани с празника Гергьовден. Народът ни почита Св. Георги като покровител на земята, животновъдството и храбростта. Шести май поставя и началото на новата стопанска година, обясниха малките любители на фолклора. Както се пее в народната песен, от зелен Гергьовден "нивите със жито да растат честито"!

07. 05. 2012 г

Седмицата в ЧОУ "Меридиан 22" започна с аромат на бонбони. Именници от предишния ден почерпиха за здраве и късмет, както повелява традицията. А на Assembly г-жа Христова ни разказа защо Гергьовден е един от най-почитаните пролетни празници и колко мъченически тежка е била съдбата на Св. Георги Победоносец.

30. 04. 2012 г

Горди сме с постиженията на възпитаниците ни както в училище, така и извън него! Венцислава Петрова от ІІІ А клас спечели състезание по шах в Двореца на децата. Пожелаваме упоритост, решимост и вяра в себе си на всички наши малки състезатели в големите спортни, училищни и житейски битки!

26. 04. 2012 г

Вече са факт новите ученически облекла на "Меридиан 22" - удобни, практични и стилни. В качеството и младежката им линия имаха възможнист да се убедят и родителите по време на традиционната ежемесечна родителска среща.

25. 04. 2012 г

След като през последните дни най-сетне слънцето ни се усмихна, изнесохме голяма част от заниманията по спорт на добре почистения и озеленен от нас самите двор. В унисон с времето и настроението ни са и физическите упражнения - динамични и изпълващи с енергия.

23. 04. 2012 г

Като истински англоговорящи граждани на света отбелязахме Деня на Св. Георги, патронен и национален празник на Великобритания. ІV Б клас и г-жа Тодорова ни разказаха за страховитата легендарна битка на светеца със змея, както и за традиционните символи на Англия, сред които е и фигурата на почитания в целия християнски свят Св. Георги Победоносец.

21. 04. 2012 г

Днешният урок по английски език на г-жа Семова бе посветен на рождения ден на британската кралица. Защото в "Меридиан 22" твърдо вярваме, че ученето не е заключено само в учебници и тетрадки. Знанието за многообразния и пъстър свят около нас ни помага да го разбираме, опознаваме и да бъдем пълноценни личности.

17. 04. 2012 г

През светлата седмица след Възкресение Христово не пропуснахме да поговорим за смисъла на празника. Учениците от ІV Б клас ни запознаха с разнообразните великденски традиции - от стародавните български обичаи, през символиката на писаните яйца до историята на великденския заек.

06. 04. 2012 г

И учениците от седми клас дадоха своя принос към каузата да почистим училището и да обновим растителността в училищния двор. В последния ден преди пролетната ваканция седмокласниците не пестиха усилия и настроение, за да направят средата ни по-зелена и приятна.

 

В края на март ЧОУ "Меридиан 22" реализира една дълго обмисляна своя идея - концерт, посветен на българските ценности, на рода и духовното ни наследство. Концертът имаше за цел да събере средства за Националното училище за фолклорно изкуство в Широка лъка. Директорката на училището, г-жа Стоянка Тенова, бе наш гост и съмишленик. Поздравления и благодарности за инициативата получихме както от нея, така и лично от министър Сергей Игнатов и от д-р Цвета Авджиева, кмет на район "Младост".

Освен на благотворителна кауза концертът бе посветен и на личността и творчеството на кларнетиста Цвятко Благоев – създател на хора към Българското национално радио, майстор-изпълнител на кавал и кларнет, посланик на българския фолклор по света.

Щастливи и горди, че сме българи ни направи изпълнението на специалния ни гост - виртуоза Теодосий Спасов.

След всички думи и песни, които посветихме на българщината, с вълнение заявяваме: да бъдат и да пребъдат българският род и родната земя. Защото родът, това сме ние – българите от изстраданото вчера, от трудното днес и от очакваното утре.

03. 04. 2012 г

След като създадоха макет на своя екопроект, учениците от ІІІ А клас пристъпиха и към реализация на част от идеите си. Те засадиха цветя в училищния двор, като не пропуснаха и да се позабавляват под пролетното слънце.

02. 04. 2012 г

Днес отбелязваме международния ден на детската книга. А щом празнува книгата, празнуваме и ние в "Меридиан 22". В Assembly hall проведохме дискусия на тема "Любимата ми детска книжка" и споделихме възхищението си от неостаряващите приказни истории и герои.

29. 03. 2012 г

В спортни занимания по избор участват учениците на ЧОУ "Меридиан 22" всеки сряда и петък следобед. Едно от най-интересните и предпочитани от момичетата места е залата за гимнастика, където те развиват едновременно грация и спортен дух.

28. 03. 2012 г

Учениците от първи до четвърти клас взеха участие в конкурс за рисунка с тема "Рецептите на баба". Малките участнице се оказаха не само добри художници, но и ценители на традиционните домашни сладкиши и гозби. Рисунките им събудиха у всички ни усещане за уют и спомени за празнични моменти у дома.

26. 03. 2012 г

Пролетта ни донесе много слънце и... нови идеи. С началото на хубавото време стартира и екопроектът на ІІІ А клас за изработване на нестандартни предмети за украса от екоматериали.

22. 03. 2012 г

Днес, на международния ден на водата, учениците от ІІ Б клас ни припомниха, че трябва да ценим всяка капка от живителната течност, защото ресурсите на планетата ни не са безкрайни. В своя музикално-театрален етюд второкласниците показаха колко важен за оцеляването ни фактор е водата.

19. 03. 2012 г

В клуба по приложни изкуства учениците използват разнообразни техники и материали, за да създават уникални декоративни предмети. Под ръководството на г-жа Клисарска децата развиват естетическия си усет и научават интересни факти за българските фолклорни традиции. Последният им проект - "Народни носии", вече краси един от коридорите на училището.

15. 03. 2012 г

От играчките в детската градина до книжките и уроците - това е пътят, който предстои да извървят малчуганите от бъдещия подготвителен клас на "Меридиан 22". Те вече направиха първата крачка по този път, като се запознаха с бъдещата си учителка, разгледаха стаята и даже рисуваха и чертаха като истински ученици.

13. 03. 2012 г

Седмокласниците на ЧОУ "Меридиан 22" представиха своята презентация на тема "Не се превръщай в щраус с глава в пясъка!" и защитиха позицията, че насилието над животни трябва да бъде спряно. Макар хората да знаят, че животните са слаби същества и трябва да се грижим за тях, че дори те имат права, които трябва да се зачитат, далеч не всички членове на обществото се отнасят с разбиране. А насилието над слабия, над малкия и беззащитен показва нечовечност и слабост на характера. "Затова нека бъдем човеци и спрем насилието над животни!" - призоваха седмокласниците.

12. 03. 2012 г

В разгара на великденските пости обърнахме поглед към необходимостта от духовното пречистване. На срещата ни в Assembly hall учениците от ІІІ В клас представиха драматизация, посветена на чудото на прошката. Както твърди фолклорната мъдрост, опрощението носи духовно извисяване, учи ни на човечност и великодушие.

10. 03. 2012 г

В клуб "Кулинарни вълшебства" участниците всяка седмица приготвят любимите си изкушения. Разбира се, здравословното готвене и хранене са постоянна цел на меридианчетата от клуба. А специалното облекло в стил "главен готвач" допълва удоволствието от заниманията в кухнята.

09. 03. 2012 г

Вчера учениците от І А клас посрещнаха най-специалните гости в Assembly hall - своите майки. Децата ги зарадваха с писма, картички и песни, посветени на Осми март. Първокласниците по детски топло и сърдечно благодариха на майките си за нежната обич и преданите грижи.

08. 03. 2012 г

Часът по литература на V А клас се превърна в истинска творческа работилница. Петокласниците създадоха картички с поетични послания, посветени на майката и... ги запечатаха с целувка.

07. 03. 2012 г

В осмомартенската седмица топлите думи, посветени на майката и жената, звучат около нас непрекъснато и предизвикват усмивки, вълнение и дори просълзени очи... Вълнение породиха и чувствата и мислите на учениците от ІV Б клас, които представиха на Assembly трогателни осмомартенски писма до своите майки. "С мама започва светът" и "За мен мама е усмивка и нежна галеща ръка" бяха сред думите, приковаващи вниманието на публиката.

05. 03. 2012 г

През изминалата седмица децата от подготвителен клас на ЧОУ "Меридиан 22" повдигнаха завесата на бъдещето и ... откриха, че догодина, в първи клас, ги очакват много изненади: усмихната учителка, уютна и пъстра класна стая, нови приятелства... Малчуганите се запознаха с бъдещата си учителка - госпожица Проданова, зададоха й въпроси и разгледаха "първокласната" стая.

01. 03. 2012 г

В народните представи пролетта настъпва с пристигането на Баба Марта. Пролетното настроение дойде днес и при нас в училище, а от всяка класна стая се чуваше жизнерадостното пожелание "Честита Баба Марта!". Освен да се забавляваме обаче, помислихме и за нуждаещите се от помощ: организирахме благотворителен базар на мартенички. Средствата ще дарим на деца в неравностойно положение.


28. 02. 2012 г

Не е нужно да си възрастен, за да знаеш, че народното творчество е извор на мъдрост, знание и истини. Подготвителният клас на ЧОУ "Меридиан 22" и госпожа Ангелова представиха фолклорен етюд, изпълнен с мъдростта на народните пословици и поговорки, дошли до нас от дълбочината на вековете.


27. 02. 2012 г

Днешната среща в Assembly посветихме на символните послания, закодирани в цветовете на дъгата. Защото... животът е цветен и многолик също като дъгата:
Червен като ябълка, сладка до вътрешността.
Оранжев като горящ пламък, който никога не гасне.
Жълт като слънцето, огряващо деня ни.
Зелен като растение, което пролетта събужда за живот.
Син като водата, пленяваща с чистотата си.
Пурпур като цвете, готово да цъфне.
Индиго като мечтите, които изпълват сърцето.

21. 02. 2012 г

На Assembly споделихме ентусиазма си от една от новите инициативи на международните благотворителни организации - деня на спонтанните актове на доброта. Този празник на хуманността има глобално значение и се отбелязва независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Малчуганите от І А клас ни накараха да повярваме, че да бъдеш добър и безкористно мил е ценен дар и истински талант, който трябва да развиваме всеки ден, всеки час...

18. 02. 2012 г

Гордеем се с преподавателите и с постиженията си! С радост информираме всички, че през изминалата седмица духовният живот и стремежът към пълноценни знания в ЧОУ "Меридиан 22" получиха ново признание: учителите по английски език, както и училището ни, бяха сертифицирани като "сребърен член" по програмата "Addvantage partnership programme" на Британския съвет.

16. 02. 2012 г

На любовта и Свети Валентин посветиха своя театрално-музикален етюд учениците от ІІІ Б клас. Децата разкриха на своята публика в Assembly Hall една доказана във времето истина: показваме любовта си не само когато сме щастливо усмихнати, а най-вече когато предлагаме на обичаните хора грижа, внимание и подкрепящо рамо.

14. 02. 2012 г

"Любовта е навсякъде около нас!" - увериха ни учениците от V А клас и госпожа Тотевска. За да ни покажат истинската сила на най-красивото човешко чувство, петокласниците разиграха "Blind date". Сърцето на Свети Валентин покори момичето, за което любовта не се измерва в подаръци и красиви вещи, а в нежност, взаимност и споделени емоции.

01. 02. 2012 г

Тази седмица наш гост бе господин Читранджан Кумар Сингх - истински йога учител от далечна Индия. Освен че показа основни упражнения, гостът ни обясни същността на йога философията. Йога не е само гимнастика, а начин на живот. Практикуването й носи хармония на тялото, ума и емоциите...

26. 01. 2012 г

Тази година България се присъедини към инициативата "Европейски ден на здравословното хранене". Дейни участници в демонстрационното шоу, посветено на правилното хранене, бяха и ученици на ЧОУ "Меридиан 22". Нашите възпитаници възприеха бързо идеите за природосъобразно похапване, защото ги познават от часовете в клуб по интереси "Кулинарни вълшебства".Освен че приготвиха здравословна закуска, учениците се забавляваха много: разговаряха с лицата на кампанията - популярни личности, снимаха се за спомен с любими анимационни герои, дори дадоха телевизионно интервю...

24. 01. 2012 г

За прегръдката и нейното вълшебно действие говорихме и на "голямото" Assembly тази седмица. Учениците от ІV Б клас ни убедиха колко необходима може да бъде прегръдката в мразовит януарски ден. Според една стара легенда по време на приятелска прегръдка хората обменят душевна топлина. Тя сгрява човешките сърцата и вълнува душите. Хубавото е, че макар да се отбелязва на 21 януари, този празник няма давност. Затова прегръщайте често и щедро хората, на които държите!

23. 01. 2012 г

Днес на Assembly бяхме посетени от истински... ангели на прегръдките. В ролята влязоха децата от ІІ А клас, които представиха по нестандартен и трогателен начин Международния ден на прегръдката. Прегръдката е знак на топли отношения, искреност, подкрепа, обич... Вдъхновени от казаното от ангелчетата, всички заедно отдадохме дължимото на този празник - с много прегръдки и усмивки.

18. 01. 2012 г

Когато се срещнеш с интересни личности, трябва непременно да се вслушаш в думите и историите им, защото те са извор на ценен човешки опит. Тази седмица на гости ни бе Михаил Букурещлиев, български композитор, диригент и фолклорист, създател на първия детско-юношески фолклорен ансамбъл - "Изворче". Господин Букурещлиев разказа на учениците за работата, за любовта си към народната музика, за богатството и магията на родния фолклор...

16. 01. 2012 г

"Благодаря" на различни европейски езици казаха малките ученици на ЧОУ "Меридиан 22". Те отбелязаха Световния ден на думата "Благодаря" с театрален етюд, посветен на учтивостта и добрите сърца и обноски. В етюда си ІІ А клас показа, че благодарността е ценен дар и за този, който я изрича, и за този, към когото е отправена - има чудното свойство да дарява двустранно.

16. 01. 2012 г

Днес на Assembly отбелязахме Световния ден на думата "Благодаря" - един все още непопулярен празник с благородна същност. Учениците от V А и V Б клас ни убедиха, че за да отбележим подобаващо този ден, не е нужно да щурмуваме магазините за подаръци. Достатъчно е да се усмихнем на човека до себе си и да кажем "Благодаря", защото тази дума е по-целебна и от лекарство. Лични послания с думи на благодарност получи всеки от учителите на ЧОУ "Меридиан 22".

12. 01. 2012 г

Благотворителността е символ на най-висшите човешки качества – милосърдието и добротата. Тя е жест, чрез който показваме, че ние хората можем да общуваме градивно и да се стремим към духовно извисяване. И ако Коледа е времето на отворените за помощ и съчувствие сърца, то началото на новата година е време за равносметка на свършеното. С гордост и удовлетвореност отчетохме приходите от организирания през декември коледен благотворителен базар. През целия месец учениците продаваха домашно приготвени сладкиши и ръчно изработени картички. Към техните усилия се присъединиха и родители. Събраните 3035 лева ще бъдат дарени на Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост в село Гложене и на дете в беда.

09. 01. 2012 г

Новата година е символ на ново начало. Навсякъде по света хората заживяват с надеждата за щастие, мир и сполука. На прага на новата година по време на първото ни Assembly за 2012 ние в ЧОУ "Меридиан 22" се поздравихме с песни и си обещахме радостта, обичта и усмивките да заживеят в сърцето на всеки от нас! Разбира се, не пропуснахме да си пожелаем успех на предстоящите олимпиади, състезания и матури...

23. 12. 2011 г

За учениците и преподавателите на ЧОУ "Меридиан 22" календарната година завърши с ... приказка. Разказаха ни я децата от ІІІ А клас.

21. 12. 2011 г

Тази година коледната пиеса на ЧОУ "Меридиан 22" представи една история за духовност, надежда и вяра. Нека никога не забравяме светлия смисъл на коледните традиции и да не позволяваме пламъкът на надеждата да изгасне в душите ни! С това коледно послание учениците и преподавателите на ЧОУ "Меридиан 22" пожелават на всички красива, топла и весела Коледа!

още снимки >>>

13. 12. 2011 г

Изконните коледни традиции съживиха на Асембли децата от І Б клас на ЧОУ "Меридиан 22". Ученици ни показаха българските коледни традиции в цялата им пищност - от богатата трапеза, през стародавните песни, до пъстрите народни носии.

09. 12. 2011 г

Когато дните станат по-къси и студени, всеки търси топлина. Пернатите зимни посетители в двора на "Меридиан 22" намериха подслон и храна в специално поставена за тях къщичка. Вдъхновени от Йордан-Радичковата книжка "Ние, врабчетата" и подкрепени от организация PROON на ООН, децата от ІІІ А и ІV А клас се погрижиха пернатите им приятели да са нахранени и стоплени.

07. 12. 2011 г

И малките ученици на "Меридиан 22" отбелязаха един от най-големите празници в народния календар - Никулден. С легендата за Св. Никола и традициите около зимния празник ни запознаха децата от І А клас.

06. 12. 2011 г

Глобалният проект на настоящата учебна година - символите на човешката култура, станаха тема на срещата ни в Assembly тази седмица. VІІ А клас ни разкриха символичните значиния на рибата не само защото днес е Никулден, но и заради древните послания, закодирани в нейния образ. "Символите са навсякъде около нас и именно благодарение на опознаването им човек израства интелектуално", увери ни г-жа Таня Христова.

30. 11. 2011 г

Думи, посветени на благодарността и празниците, които ни събират около трапезата, казаха и малките възпитаници на "Меридиан 22". Умеем ли да показваме благодарност и за какво най-често благодарим бяха акцентите на малкото Assembly тази седмица.

28. 11. 2011 г

Корените и традициите на един от най-обичаните американски празници ни разкриха днес в Assembly учениците на г-жа Тодорова от четвърти клас. Техните костюми, песни и сценки ни пренесоха далеч във времето и пространството, представяйки ни първия ден на благодарността в Америка. Поговорихме си и за нуждата от изразяване на благодарност и уважение не само на празници, но и в ежедневието.

23. 11. 2011 г

През изминалата седмица учениците от ІІІ В клас посетиха изложба "Еврото", организирана от Европейската централна банка. Децата смениха за кратко класната стая с паричния салон на БНБ, за да се запознаха с историята, дизайна и защитните елементи на единната европейска валута.

22. 11. 2011 г

Слънце и футболни емоции донесе миналата седмица на спортните таланти от училището. Футболният клуб на ЧОУ "Меридиан 22" игра в приятелска среща с Частен клуб "Арде спорт". След достойна и спортсменска игра двата отбора завършиха наравно. Учение или спорт, атака или защита - меридианците винаги имат какво да покажат!

21. 11. 2011 г

Най-малките възпитаници на ЧОУ "Меридиан 22" превърнаха деня ни в празник, като ни разказаха по детски неподправено за семейните връзки, добродетелите и родовата принадлежност. Родителите заслужават уважение и благодарност, а децата - любов, топлина и грижа бе лайтмотивът на тяхното послание в Деня на християнското семейство.

15. 11. 2011 г

Чудесата са навсякъде около нас - от древни времена до днес и от двореца Тадж Махал в екзотична Индия до зрелищния Колизеум в Рим. Новоизбраните седем чудеса на света - все величествените творения на човешката мисъл, ни представиха учениците на г-жа Катя Илиева от ІV Б клас.

14. 11. 2011 г

За спасителната и неизчерпаема сила на надеждата ни разказха днес в Assembly hall учениците от ІІІ В клас. Под формата на притчи и песни до сърцата на публиката достигнаха безценни житейски мъдрости и съвети.

07. 11. 2011 г

Освен че отпразнувахме Хелоуин, постарахме се и да научим повече за смисъла и символиката на празника - от древните му келтски корени, до модерните му варианти и от свещения му произход до съвременния му светски характер... Учениците на г-жа Тотевска от пети и шести клас ни поднесоха същността и историята на празника, гарнирани, разбира се, с бонбони.

05. 11. 2011 г

Учениците от ІІІ А клас с класен ръководител М. Добрева участваха в екопоход  на Витоша под наслов „Децата обичат природата и знаят как да я пазят”. В планината човек отива, за да отдъхне, но младите природолюбители  показаха и на репортерите от БНТ2, които ги интервюираха,  как трябва да се грижим за природата. След това малките изследователи се радваха и на съзряното езеро, и на чудноватите устройства във форма на пейка...

04. 11. 2011 г

Учениците от ІV А клас с класен ръководител Вяра Проданова участваха в екоателие „Нарисувай ми есен”, проведено край екопътека Бистрица-Железница. Децата си подариха крайче от есента, нереално красиво, изпълнено със златисто есенно настроение.

01. 11. 2011 г

"Честит празник!" пожелават учителите и възпитаниците на ЧОУ "Меридиан 22" на българската общественост.

Специално за празника на будителите учениците от ІІ Б клас подготвиха представяне на цяла плеяда духовници, неуморни книжовници, общественици и борци за свобода, формирали българския дух и националното ни самосъзнание.

В духа на празника апелираме: Нека уважаваме хората, които ни помагат да прозрем истинските ценности, да се събудим, да разгърнем духовността си, да се реализираме като личности и професионалисти!

31. 10. 2011 г.

Страшни маски, тиквени фенери и много бонбони - идеалното парти за Хелоуин! Много смях и сладки изненади дебнеха във всяка класна стая, за да направят деня наистина празничен...

26. 10. 2011 г.

В навечерието на първи ноември наши гости бяха автентични съвременни будители - учени от БАН, участващи в разработването на правилата в съвременния български книжовен език. Доц. д-р Татяна Александрова и доц. д-р Руска Станчева представиха за първи път пред ученическа аудитория най-новото издание на БАН, съдържащо основните правописни и пунктуационни правила на българския книжовен език. Мария Бунева, редактор на помагалото, разказа на учениците с какви отговорности е натоварен редакторът на една книга. Учените подложиха възпитаниците на ЧОУ "Меридиан 22" на кратък тест и изразиха задоволство от равнището на езиковите им компетентности.

21. 10. 2011 г.

"Да се запознаем с есента!" - вълнуващ урок на открито имаха днес учениците от подготвителен клас на ЧОУ "Меридиан 22". Малчуганите откриха магията на есента: красива, щедра, многоцветна и... изпълнена с възможности за забавление.

20. 10. 2011 г.

Приключенците от класа на г-ца Проданова представиха пред Assembly презентацията "Гостилица - една пасторална симфония". Снимките разкриха многото атрактивни занимания на участниците в екоучилището, сред които истинско сафари и автентична конна езда сред природата.

19. 10. 2011 г.

Наши гости в Assembly hall бяха деца от клуб за рокендрол танци "Младост" и майсторите на брейка и попинга Sleepwalkingz Crew. Освен че демонстрираха умения, те поканиха учениците да се включат в разнообразни танцови занимания.

17. 10. 2011 г.

Госпожа Христович и нейните ученици от V А и V Б клас представиха теорията за Големия взрив. Своята публика намериха и проекти с модели на Слънчевата ситема, изработени от петокласниците, както и много размисли за човека и неговото място в света. Ето и най-важното твърдение на петокласниците: Макар да е малка прашинка във Вселената, човекът притежава качества и ценности, които го правят значим.

12. 10. 2011 г.

Веселието не пречи на ученето, нито пък ученето - на веселието. В класа на г-жа Добрева отпразнуваха вчера цели два рождени дни. Дениз и Николай станаха на девет години и споделиха радост, вълнения и... много торта със своите съученици! На рождениците - честито!

11. 10. 2011 г.

Живият свят и модела на съществуване в обществото обсъдиха учениците на "малкото" Assembly. Децата от ІІ А клас и техните преподаватели г-жа Райкова, г-жа Ангелова и г-жа Петрова разгърнаха идеята, че човекът е една малка вселена, отразила в себе си хилядите чудеса на природата.

10. 10. 2011 г.

Тайната на успешната комуникация ни разкриха днес г - жа Христова и VІІ А клас. Темата им "Общуването като ехо" обхвана съвременните психологически изследвания, закодирания смисъл в древните символи, посланията на художествената литература и собствения ни житейски опит. Големият извод направихме всички заедно: да общуваме пълноценно означава да създаваме доверие, разбирателство и положителни нагласи у хората около нас.

04. 10. 2011 г.

Незабравими емоции изживяха участниците в екоучилището в Гостилица. Сред най-атрактивните моменти бяха конната езда, посещението на габровския музей на хумора, Дряновския манастир и възрожденското училище на град Трявна.

03. 10. 2011 г.

Един от вечните въпроси, занимаващи умовете на човечеството, зададохме днес на Assembly. Сами ли сме във Вселената? Копнежът по откривателство и звездни простори ни завладя напълно благодарение на артистичните танци, научните догадки и древните легенди, представени от учениците от ІІ В клас.

29. 09. 2011 г.

След като бяха тържествено въведени в училището, първокласниците прекараха своите първи дни в "Меридиан 22" в опознаване на сградата, преподавателите и духа на меридианците. Защото тук държим да споделяме не само класните стаи, но и знанията, амбициите и усмивките си...

19. 09. 2011 г.

Сред приятелски аплодисменти по време на първото за учебната година Assembly възпитаниците ни получиха своите Кеймбридж сертификати за нивата Starters, Movers и Flyers за владеене на английски език.

16. 09. 2011 г.

V А и V Б клас прекараха деня в Национален парк Витоша с две цели: да се опознаят с новите си класни ръководители и да кажат "Довиждане" на лятната ваканция.

15. 09. 2011 г.

В "Меридиан 22" новата учебна година стартира под знака на щедрите слънчеви лъчи и още по-щедрите усмивки по лица на ученици, учители, родители и приятели. Глобалната тема на започващата година - "Символи в човешката култура", също намери свой израз на тържеството ни. Четири бели гълъба понесоха на крилете си надеждите и мечтите ни за щастие, мир и успех.

20. 06. 2011 г.

С ефектно градинско парти в приказен стил приключи учебната 2010-2011г. за учениците и преподавателите на ЧОУ "Меридиан 22". По време на събитието бяха раздадени не само свидетелства за завършен клас, но и много грамоти и награди за отличен успех. Освен ученици, ръководството на училището отличи и родители. Статуетка сова - символ на знание и мъдрост, получиха майка на годината, баща на годината и приятел на "Меридиан 22".

15. 06. 2011 г.

Синьо училище в Китен повиши настроението и приближи края на учебната година за възпитаниците на ЧОУ "Меридиан 22". Освен плажа, децата посетиха и много културни, исторически и природни забележителности. Приключението завърши с традиционната Нептунова вечер, по време на която учениците изявиха талантите си и получиха грамоти.

03. 06. 2011 г.

Учениците от ІV А клас и класният им ръководител г-жа Игнатова отпразнуваха края на учебната година по нестандартен и артистичен начин – с рицарско парти в Националния исторически музей.

02. 06. 2011 г.

Учениците от ЧОУ "Меридиан 22" доказаха, че са активни младежи и бъдещи успешни личности, като участваха в концерта "Аз съм гражданин", организиран от фондация "Европейска София". Гост изпълнител на събитието бе Лияна, която освен популярна певица е и горда майка на второкласничка в ЧОУ "Меридиан 22".

30. 05. 2011 г.

Истинско приключение изживяха четвъртокласниците на ЧОУ “Меридиан 22” . От 20 до 24 май те гостуваха заедно със свои преподаватели в комплекс “Белла Терра” в Гостилица. Алпинистки подвизи, пещерни авантюри и исторически забележителност изпълниха дните им с красота, знания и забавления. В минутите за почивка заедно с представители на OMV България учениците изработиха картички от екоматериали.

 

20. 05. 2011 г.

В навечерието на 24 май, празник на славянската писменост и на българската духовност, ученици от ЧОУ "Меридиан 22" се срещнаха с един истински духовен водач и хранител на родното слово - писателя Антон Дончев. "Книгите са като семе, което пониква чак когато читателят разлисти страниците и съпреживее съдбите на героите. Общувайте по-често с книгите, защото така истините и ценностите в тях стават част от вашия свят!", посъветва авторът на романа "Време разделно" младежите.

sreshta s Anton Donchev

18. 05. 2011 г.

І В клас също представиха своя драматизация по повод края на учебната година и празника на буквите. В тяхната приказка за буквите дори Мечо научи, че азбуката е ключът към най-голямото съкровище - книгите.

17. 05. 2011 г.

На свой ред и учениците от І Б клас гордо заявиха пред своите родители, че вече са грамотни и са отворили вратите на знанието. В тържеството си първокласниците разказаха как книгата огрява сърцата и душите на хората.

16. 05. 2011 г.

След цяла учебна година старание и труд, първите класове на ЧОУ "Меридиан 22" празнуват факта, че вече притежават най-голямата сила на човечеството - умението да четат и пишат. На своя празник на буквитеІ А клас показаха пред родители и преподаватели как след куп перипетии Незнайко стана грамотен.

12. 05. 2011 г.

Представителна вокална група на ЧОУ "Меридиан 22" участва в благотворително събитие в подкрепа на децата от Япония, пострадали от разрушителното земетресение. В песента си учениците казаха, че искат да нарисуват картина на идеалния свят - света на детските мечти. С благотворителна цел бяха продадени и рисунки на наши възпитаници.

11. 05. 2011 г.

Още в детската градина на "Меридиан 22" растат таланти. Групата на госпожа Руменова зарадва родителите с драматизация на народната приказка "Житената питка". Изпълнението на малчуганите събра в себе си поуката и забавлението. "Житената питка" засити зрителите и с народната мъдрост, и с омагьосващата сила на словото, и с чара на детската усмивка.

10. 05. 2011 г.

В хармония и с пролетта, и със старта на новия проект "Аз съм гражданин" цъфна младата магнолия, засадена в двора на "Меридиан 22" от учениците от VІ клас. В края на учебната година посадените от нас дръвчета цъфтят, както и знанията ни дават своя плод.

09. 05. 2011 г.

Не пропуснахме да отбележим и официалния празник на Европейския съюз - 09. май. За историята, целите и структурите на Съюза ни информираха учениците от ІV А клас. Специално за случая те изпълниха и българския вариант на химна на Европейския съюз.

EU day

05. 05. 2011 г.

За пореден път учениците от ЧОУ "Меридиан 22" доказаха изключителните си знания и състезателния си дух, като постигнаха максимални резултати на Националното финално състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители. Горди сме с победителите:

- Алекси Савов - І клас

- Кристин Франсис Тинг - І клас

- Радост Божкова - І клас

- Ясен Велчев - ІV клас

- Александър Мирчев - ІV клас

 

02. 05. 2011 г.

По време на Assembly ни гостуваха представители на OMV-България. Те запознаха всички с екопроекта си за намаляване на последиците от глобалното затопляне. Учениците отговориха на въпроси в анкета относно замърсяването на природата. Нещо повече - те показаха съпричастност с идеята да спасим Земята и изявиха желание да бъдат партньори в инициативата на OMV. Тематични картички и училищни проекти, изработени от екоматериали, ще са специалният принос на възпитаниците на ЧОУ "Меридиан 22" към амбициозния екопроект.

21. 04. 2011 г.

Верни на традициите, учениците от ІІІ А клас боядисаха великденски яйца на Велики четвъртък и ги аранжираха с вкус и радост. Към пъстрите яйца допълваме пожелания за здраве, благополучие и много светлина в човешките души!

18. 04. 2011 г.

Подготвителният клас на госпожа Ангелова представи "Измислици-премислици" - микс от приказки и авторски творби, видeни през погледа на съвременното дете. Малчуганите поканиха на гости в Assembly hall цяла плеяда от приказни и литературни герои, които ни припомниха вечните ценности на човечеството: доброта, красота, любов, разбирателство... Знеменитата реплика на Екзюпери "Най-същественото е невидимо за очите" постави финалния акорд на спектакъла.

11. 04. 2011 г.

Група ученици на ЧОУ "Меридиан 22" прекара цялата пролетна ваканция в град Лученец, Словакия. Възпитаниците ни взеха участсие в проекта "Ние славяните", осъществен по програма "Коменски" съвместно с частното училище на град Лученец. Незабравими спортни приключения, впечатляваща история, вълнуващи приятелства, културни и езикови предизвикателства и гостоприемност изпълваха дните, прекарани в Лученец. С вече обикнатата фраза "Приятелите винаги остават" си обещахме бъдещи срещи със словашките ни партньори.

30. 03. 2011 г.

Благотворителният концерт "Приятелите винаги остават" на ЧОУ "Меридиан 22" се превърна в истински празник на духа. Приятелството изпълва със смисъл живота ни, прави го по-вълнуващ и красив... също като хубавата музика, стоплящите сърцето стихове и жизнерадостният танц. Всичко това ние от "Меридиан 22" събрахме в един концерт, в една вечер, посветена на приятелството, усмивките и споделените емоции. Наши гости и съмишленици бяха І АЕГ и танцова формация Urban Dance Studio.

Уважаеми родители,

       ЧОУ “Меридиан 22” стартира кампанията си  по прием на ученици за учебната 2011-2012 година.

В рамките на кампанията се организира безплатно петдневно пробно обучение. 

Сроковете за подаване на документи за прием са:

Подготвителен и I клас: 01.02.2011 – 23.05.2011

II - IV  клас: 21.04.2011 – 30.05.2011

V – VІІ клас: 12.05.2011 – 30.06.2011

Priem

28. 03. 2011 г.

ІІІ А клас представи впечатляваща вариация на темата "Българското - огън и жива вода". С много артистичност и плам третокласниците изпълниха мюзикъла "Мъдрият тъкач" по Жул Леви. Огънят, живата вода и песента се сплетоха в едно, за да изтъкат пред очите ни вълшебния свят на народните приказки, пълни с мъдрост и доброта.

.

28. 03. 2011 г.

Под мотото "Българското - огън и жива вода" премина днешното Assembly, посветено на пролетния цикъл от празници в народния календар и на изконните български традиции. Нестинарски танц, наричания за здраве и щастие и великденски песни представиха учениците от ІV Б клас. Темата за неповторимата красота на родното илюстрира и драматичното изпълнение на диалога между Гергана и Везира от Славейковата творба "Изворът на Белоногата".

22. 03. 2011 г.

Посрещнахме пролетта по меридиански - с песен, танц и усмивка.Със специално подготвен спектакъл І Б клас изпратиха зимата и поканиха пролетното настроение в класните стаи и в сърцата ни.

 

21. 03. 2011 г.

Спомени за стара София и множество интересни факти за политическата и културната история на града научихме днес по време на Assembly. Скътана в полите на Витоша и зачената преди много столетия, преминала през войни и пожари, познала разцвет и падение, столицата на България е уникална. До този извод стигнахме, поглеждайки на София през очите на старите софиянци и на модерните й днешни жители.

16. 03. 2011 г.

Малчуганите от ІІ Б клас харесват животните, знаят песни и стихове за тях и са готови да убедят всекиго, че нашите четириноги приятели имат право да бъдат обичани. Второкласниците разказаха на Assembly за инициативата на софийския зоопарк "Да осиновим животно" и обсъдиха измеренията на човешкото благородство.

15. 03. 2011 г.

На Assemblly ни гостуваха Хамлет, Ромео и Жулиета, Макбет ... Госпожа Тотевска и учениците й от V и VІІ клас ни срещнаха с вечните Шекспирови герои, оставили ярки следи в съзнанието на модерния човек. Насладихме се на автентичните англоезични изпълнения на някои от най-популярните сонети. Разбулени бяха и куп тайни около личността и творчеството на великия бард.

14. 03. 2011 г.

В духа на пролетното обновление грижа към ежедневната ни среда и отговорност към опазването й проявиха учениците от ІІІ С клас. Те почистиха училищния двор, въоръжени с метли, лопати и с... ентусиазъм и усмивки.

11. 03. 2011 г.

Както е известно, макар и малки, учениците на "Меридиан 22" се интересуват от всичко, което се случва по света. Дори карнавалът в Рио имаше свой отзвук в училището ни. Не само маските, но и настроението на учениците от ІІ А клас развеселиха всички и донесоха пролетното усещане за слънчеви лъчи и обновяваща се природа.

10. 03. 2011 г.

Осмомартенското представление "Кутия с целувки" разнежи сърцата не само на майките в Assembly hall, но и на всички присъстващи. Учениците от І Б клас доказаха чрез песни, танци и съкровени думи своята любов към майката. Най-ценен подарък за празника според малчуганите се оказа кутия, напълнена с нежни целувки, и изпратена с любов до мама.

08. 03. 2011 г.

Днешното празнично Аssembly бе посветено на жената, даряваща живот и любов. Госпожа Христова и VІ А клас ни поднесоха емоционален букет от незабравими женски образи. Митологичната Гея, Богородица, смелите българки от Възраждането и съвременната жена... Всички те отразяват магията на женствената природа. Женското сърце е извор на любов, съвършенство, хармония и не на последно място на сила. Като знак на уважение и обич шестокласниците прочетоха свои есета, посветени на майката, и подариха цветя на учителките си.

01. 03. 2011 г.

По детски неподправен и по български родолюбив урок по история ни дадоха учениците от ІІІ В клас. Събитията около ушитото от Райна Княгиня и развято от Георги Бенковски бойно знаме оживяха пред очите ни, за да напомнят, че историята на един народ е неговото богатство, а националният празник - повод за гордост и себеуважение.

28. 02. 2011 г.

Ученици от ЧОУ "Меридиан 22" участваха в откриването на едно значимо събитие в образователните среди - четиринадесетото изложение "Българско и световно образование". Организатор на образователния форум е фирма "Меридиан 22" с президент инж. Радка Стаменова. Официални гости на откриването бяха Негово Превъзходителство г-н Герхард Райвегер, извънреден и пълномощен посланик на република Австрия, и г-жа Селиа Арана, съветник по образователните въпроси на испанското посолство. По традиция гости на форума бяха и представители на образователните и на бизнес средите в България. В рамките на изложението бе реализирана и една оригинална идея: завързването на най-дългата мартеница, изработена от ученици от различни софийски училища.

28. 02. 2011 г.

Горд поглед към историята отправихме днес по време на Assembly. Госпожа Денчева организира беседа за емблематични събития от Освободителната война: историята на прочутото самарско знаме, шипченската епопея и санстефанския мирен договор. Нейни асистенти бяха ученици от седми клас, а безспорен победител във викторината на тема "Националният празник на Република България" стана ІV A клас.

22. 02. 2011 г.

Отново на изключителната личност на Апостола беше посветена и драматизацията на ІІІ С клас. Освен драматизиран откъс по историческа случка, учениците представиха и множество интересни факти за музеите и паметниците на Апостола из цяла България.

21. 02. 2011 г.

Под надслова "Учим се от теб, Апостоле!" отбелязахме 138-та годишнина от обесването на Васил Левски. ІV Б клас бяха подготвили песни, откъси от тефтерчето на Апостола, биографични данни и фотоматериали. В изпълнение на четвъртокласниците прозвучаха и няколко от най-вълнуващите творби, посветени на личността и делото на великия българин.

17. 02. 2011 г.

Етюд от театралния шедьовър "Ромео и Жулиета", поднесен с много огнени танци, песни и, разбира се, любов, ни представиха на английски език учениците на госпожа Товорова. Сладката магия на любовта изтръгна куп въздишки и донесе много усмивки на публиката в Assembly hall.

15. 02. 2011 г.

По време на Assembly отличници от всички класове получиха грамоти за постигнатите през І срок на учебната 2010-2011 година резултати. Наградите се връчиха не само за отлични знания по всички учебни предмети, но и за безупречно поведение и активно участие в живота на училището.

14. 02. 2011 г.

На празника на влюбените ЧОУ "Меридиан 22" посрещна гости - ветерани в областта на културата и изкуството. Емоционално и забавно, тържеството ни по повод Свети Валентин въодушеви и гостите, и учениците. Смях, споделени размисли за обичта, както и много романтични песни прозвучаха в Assembly hall в името на любовта, която движи света...

11. 02. 2011 г.

През изминалата слънчева седмица запалените скиори и сноубордисти от ЧОУ "Меридиан 22" покоряваха планината заедно със ски училище "Мачирски Спорт". Малките любители на белите писти изпитаха неповторими емоции от допира с природата и зимните спортове и събраха много енергия за справяне с предстоящите училищни предизвикателства.

07. 02. 2011 г.

Музикални таланти от ЧОУ "Меридиан 22" поднесоха очарователна зимна усмивка под формата на инструментален концерт на своите съученици, родители и преподаватели. Ученици от пет до дванадесетгодишна възраст изявиха музикалните си дарби и ни накараха да се почувстваме част от приказен бал или вълшебен сън. Програмата включваше дори клавирно дуо. В изпълнение на малките пианисти прозвучаха творби на Бах, Бетовен, Кабалевски, Бюргмюлер...

18. 01. 2011 г.

Запленени от идеалите на Христо Ботев, посветихме още една дискусия на съдбата на великия българин. "Идеята за свободата е всесилна и любовта към нея всичко може да направи." Тази Ботева мисъл прозвуча като лайтмотив на презентацията, представена от ІV А клас. Всички заедно и на крака изслушахме и патриотичното изпълнение на "Тих бял Дунав".

17. 01. 2011 г.

Днес ІІ В клас доказаха, че за да вярваме в приказните поуки, е необходимо да пазим детето в душата си. Учениците представиха на Assembly драматизация по "Новите дрехи на краля". Чрез незабравимите Андерсенови герои, превърнали се в символи на човешките добродетели и пороци, малките актьори ни отведоха не просто сред приказките, а в света на човешките стремежи, постъпки и взаимоотношения.

13. 01. 2011 г.

Доброто е основа на живота, то е плодородно дърво, чиито корени се хранят от човешките дела. Вдъхновени от тази идея, момичетата от класа на г-жа Добрева създадоха свое "дърво на доброто". Посланията за добрини са плодовете, които момичетата подаряват на всички в ЧОУ "Меридиан 22" . Защото доброто е заразително!

10. 01. 2011 г.

В рамките на проекта "Патриотичен календар" отбелязахме 163-тата годишнина от рождението на гениалния творец и самоотвержен революционер Христо Ботев. ІІ В клас рецитираха творби на поета и пресъздадоха пред очите ни един от най-драматичните моменти в живота му, както и в цялата българска история - пристигането на Ботевата чета на родна земя.

03. 01. 2011 г.

След празниците, благотворителните инициативи и тържествата дойде време за равносметка. В Assembly hall днес ни събраха презентация на тема "Добротата" и дискусия "Какво добро извърших през отминалата година?" . И малки, и големи стигнахме до извода, че добротата най-много прилича на любовта. Макар за доброто да няма дефиниция, откриваме го в красотата на детската усмивка, в искрящите от благодарност очи, в отзивчиво протегнатата за помощ и утеха длан...

Ние от ЧОУ "Меридиан 22" пожелаваме на всички през новата година много доброта в сърцата и светлина в очите!

22. 12. 2010 г.

Като част от коледните инициативи на "Меридиан 22" и на Интеракт клуб интернешънъл към Ротари клуб ученици от основното училище посетиха детската травматология и детската хирургия на "Пирогов". Те се срещнаха с малките пациенти, с проф. Бранков и екипа му. Макар и в болнична обстановка, срещата донесе куп подаръци и коледни сладкиши, песни и много разговори в празничен дух.

21. 12. 2010 г.

На 16-ти декември при официална среща на Съвета на европейската научна и културна общност инженер Радка Стаменова, президент на фирма "Меридиан 22", бе удостоена с наградата "Златна книга". Отличието е връчено за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос в развитието на българското образование. Почетната значка, изработена от 24-каратово злато във формата на отворена книга, се присъжда само на институции и личности със значим принос към науката и културата. Като част от наградата госпожа Стаменова получи и златен печат за европейски мениджмънт в образованието. С него ще се подпечатват официалните документи на училища "Меридиан 22". "А възпитаниците си подпечатваме с любов", допълни госпожа Пернишка, директор на ЧОУ "Меридиан 22".

21. 12. 2010 г.

В собственоръчно изработени тениски на далматински шарки, с песни, скечове на английски език и с палави усмивки ни посрещнаха в Assembly учениците на госпожа Семова от І и ІІ клас. Разбира се, в представянето си те не изневериха и на актуалната коледна тема.

20. 12. 2010 г.

На Assembly отдадохме дължимото внимание и уважение на българските коледни традиции. Припомниха ни ги учениците от ІV В клас, облечени в народни носии. Освен с песни, наричания и коледни вярвания, те ни очароваха и с традиционни коледни ястия.

 

17. 12. 2010 г.

Светът е по-красив, когато го изпълваме с усмивки, разбирателство, прошка и любов. Това е посланието на тазгодишната коледна пиеса на ЧОУ "Меридиан 22". С нея ознаменувахме края на успешната 2010 година и си пожелахме още по-усмихната и плодоносна 2011. Поздравителен адрес от РИО, благотворителен базар на ученически коледни картички и поздравления от официални гости съпътстваха изявата.

 

Още снимки>>>

15. 12. 2010 г.

Ученици от ЧОУ „Меридиан 22”  посетиха МОМН, Столична община и Регионалния инспекторат по образованието, за да поздравят ръководителите и колективите на институциите с наближаващите коледни празници. Нашите възпитаници поднесоха не само картички и ръчно изработени сурвачки, но и много празнично настроение и младежки чар. Бяхме приятно изненадани, че представителите на сериозните институции откликнаха на ученическия ентусиазъм и отвърнаха на подаръците с подаръци - книжки и лакомства.Срещата остави силни впечатления и приятни емоции във всички и допринесе за по-успешното общуване между младите хора на България и институциите на държавата. 

14. 12. 2010 г.

На традиционния коледен базар, организиран в ЧОУ "Меридиан 22", учениците проявиха инициативност и изобретателност. На най-голяма популярност и сред учители, и сред ученици се радваха домашните коледни сладкиши, донесени специално за базара от ІV А клас. Събраните средствата по традиция ще бъдат използвани за благотворителност.

13. 12. 2010 г.

За да ни припомнят за коледните тайнства и чудеса, VІ А клас разиграха сцената на Христовото рождество. Оригинални костюми, неподправени усмивки и младежки ентусиазъм обгръщаха изпълнението им.

10. 12. 2010 г.

Децата от І А клас разказаха пред родители, съученици и учители как и защо се отбелязва Денят на бащата - празник на родителската грижа и любов.

10. 12. 2010 г.

Отбелязахме подобаващо и Никулден - с артистичност и с темата за водата като извор на живот.

09. 12. 2010 г.

Децата от І В клас се представиха в ролите на дванадесетте месеца, като разказаха поучителна и емоционална история за всепобеждаващото добро и справедливостта.

08. 12. 2010 г.

Традиционни, но и оригинални коледни пожелания отправи всеки един от класовете на ЧОУ "Меридиан 22" към съученици, приятели, учители, родители:

  • "Любов сърцата да обгръща"
  • "Дарове безброй"
  • "Прегръдки многобройни"
  • "Вяра в чудесата и мечтите"
  • "Добротата във всеки да сияе"

07. 12. 2010 г.

Преподавателите на ЧОУ "Меридиан 22" са успешен, единомислещ и усмихнат екип както във всекидневната работа, така и при създаването на уютна и празнична обстановка в училището. Коледната ни украса вече е факт, също както и приповдигнатото коледно настроение.

06. 12. 2010 г.

VІ А клас ни пренесоха в света на чаровното и неостаряващо нямо кино и разказаха интересни факти от биографията на Чарли Чаплин. Усмивката, този "безценен диамант", както я нарича великият Чаплин, не слизаше от лицата на публиката в Assembly.

04. 12. 2010 г.

Ученици от ЧОУ "Меридиан 22" поздравиха с изпълненията си официалните гости на първия Международен форум на женското предприемачество, организиран от Българската асоциация на жените предприемачи и реализиран със съдействието на "Меридиан 22" ООД.

29. 11. 2010 г.

ІІІ В клас претвориха на Assembly незабравими образи от сериозни и забавни, модерни и класически, анимационни и игрални филми. Резултатът: много смях, забавление и събудени спомени.

29. 11. 2010 г.

Ученици от ЧОУ "Меридиан 22" присъстваха на концерт-изложба на деца в неравностойно положение, включени в проект "Родени в България". Нашите възпитаници откликнаха на децата в нужда, проявиха съпричастност към съдбата на своите връстници от село Дълбок дол и активно участваха в организирания базар.

29. 11. 2010 г.

VІІ А клас влязоха в ролята на "следотърсачи", за да разкрият историята и значението на древни и модерни символи, в които човечеството е вплело своите послания. Публиката в Assembly hall получи и символичен подарък - познатото на всички усмихнато лице, приканващо към добротворство и оптимизъм.

26. 11. 2010 г.

Учениците от ІІ В клас превърнаха в незабравим празник Деня на християнското семейство, като показаха етюди по библейски притчи. Малките актьори разнежиха сърцата на родители, съученици и учители и убедиха всички, че "в семейството подслон човекът ще открие"...

22. 11. 2010 г.

ІV А клас представиха на Аssembly някои от най-красивите национални туристически обекти и с много жар и въодушевление разказаха за посещенията си в тях.

18. 11. 2010г.

Наред с учебниците и уроците в ученическия делник в ЧОУ "Меридиан 22" свое запазено място имат и развлеченията и изкуството. Куклената театрална постановка "Шестте пингвина" донесе много положителни емоции на учениците.

16. 11. 2010г.

С будителски плам и много ентусиазъм ІІІ А клас и техните учители представиха театрален етюд "Годишният изпит" по знаменитата глава "Радини вълнения" от романа "Под игото".

15. 11. 2010г.

В стопляща сърцата драматизация най-малките възпитаници на ЧОУ "Меридиан 22" разказаха за пъстротата и богатствата на есента.

05.11.2010 г.

Необичайна родителска среща под формата на спектакъл, посветен на годишния проект Водата, проведе г-жа Маргарита Добрева с родителите и със специалното участие на възпитаниците си от ІІ А клас.

04. 11. 2010 г.

Личности с будителски дух са преподавателите на ЧОУ "Меридиан 22", а госпожа Анета Пернишка, директор на училището, получи и наградата "Будител на годината" на официална церемония в зала "България" по случай Деня на народните будители.

01. 11. 2010 г.

Има ли те днес, будителю? С този въпрос се вглеждаме в най-светлите имена на българското духовно минало и търсим личностите с будителски дух в настоящето. От далечните и славни времена на българското Възраждане до днешните модерни и напрегнати години будители наричаме тези българи, които с мощта на своята мисъл държат разпалено националното ни самосъзнание и градят нашите духовни ценности.

29. 10. 2010 г.

Маскенбал парти с много музика, оригинални костюми и бонбони оживи коридорите и класните стаи на ЧОУ "Меридиан 22".

Halloween party
26. 10. 2010 г.

"Сладкиш или пакост" казаха в Assembly hall и малките възпитаници на ЧОУ "Меридиан 22". Те посветиха на наближаващия Halloween приказна драматизация, рок песни и впечатляващи танци.

25. 10. 2010 г.

Седмицата започна с хелоуинско настроение. Седми клас бяха подготвили за Assembly шеги, истории, поеми и дори викторина в стил Halloween. Запознаха ни с далечните келтски корени и с етимологията на името на празника. С тематични песни в прогонването на злото се включиха и пети и шести клас.

20.10.2010г.

... Когато миналото оживява...

Запленени от този надслов, учениците от ІІІ А клас с класен ръководител Вяра Проданова и от ІІ В клас с класен ръководител Мария Панова участваха в екоучилище в село Гостилица, комплекс "Белла Терра".

18. 10. 2010г.

Тази седмица в ЧОУ "Меридиан 22" стартира турнир по тенис на маса. Участниците ще се състезават индивидуално и по двойки, за да излъчат победители, а и за да внесат повече динамика и усмивки в мрачните есенни дни.

12 10 2010 г.

Преподавателите и учениците на ЧОУ "Меридиан 22" работят над изготвянето на детски патриотичен календар, представящ дати  и събития, които всяко българче трябва да знае. Защото в многовековната история на народа ни има с какво да се гордеем и пред кого да се преклоним!

04 10 2010г.

На Assembly дискутирахме вечните "златни" качества, които ни прeвръщат в личности. Повод ни даде една интересна годишнина - анимационната поредица "Семейство Флинтстоун" стана на 50 години. Оказа се, че има ценности и качества, които вълнуват човека от каменната ера до днес.

27 09 2010 г.

На първото Assembly за новата учебна година малките ученици на ЧОУ "Меридиан 22" се запознаха с правилата за безопасност на движението.

Отлични резултати показаха нашите възпитаници на изпита по английски език за нива Starters, Flyers и Movers и заслужено получиха своите Кеймбридж сертификати.

17.09. 2010 г.
С гордост и настроение отбелязахме Деня на София.

На 15. 09. за Частно основно училище „Меридиан 22” започна учебната 2010/2011 година, която ще протече под мотото „Година на водата”. Като по вода ни тръгна още от празничния 15. 09. заради многото усмивки и изпъстреното с морски декорации училище. Първокласниците получиха за талисман златна рибка, която да изпълнява желанията им за успехи и попътен вятър в приключението, наречено училище. По-големите ученици пък вече планират своите проекти, посветени на водата – стихията, от която е произлязъл животът.

повече снимки >>

27 май 2010 г.

Децата от І „А” клас празнуваха завършването на учебната година със спектакъла „В двореца на буквите” с много песни, танци и настроение.

Казваме с пълен глас:
„Хубаво е в първи клас!
Всяко нещо най – прекрасно се нарича първокласно!”

повече снимки >>


20 Май 2010 г.


Смелите пирати от кораба „Тайфун”
(учениците от 2 А клас) представиха страшен (пардон – страхотен) пиратски празник!

Показахме нещо невиждано досега от чужди очи – схватки, диви пиратски танци, откриване на чудеса и съкровища …

Не плячкосахме нищо, освен златните сърца на публиката.

Корабът „Тайфун” беше акостирал в зала „Асембли” на ЧОУ „Меридиан 22” на 20.05.2010 г.

Ваш пиратски тим
Йо – хо – хо

19 Май 2010 г.

Участниците в клуб „Мода и дизайн” с ръководител г-жа Кирчева представят своята колекция.
19 Май 2010 г.

Учениците от ІІ С клас с класен ръководител Катя Илиева завършиха учебната година с африканско парти.

14 Май 2010 г.

Това са победителите в Националното състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители.

1. Деница Пернишка - I А клас
2. Борис Петров - II А клас
3. Александър Мирчев - III А клас
4. Маргарита Мачева - III В клас

28 Април - 2 Май 2010 г.

Учениците от ІV А и ІV В клас на ЧОУ „Меридиан 22”, заедно с класните ръководители г-жа Катя Бозаджиева и г-жа Лидия Кирчева заминаха на зелено училище в село Гостилица Приключенския лагер се състоя в туристически комплекс „Белла Терра” в периода от 28.04 до 02.05.2010 г.. Там се проведe зелено училище, като главните атракции осигуриха нашите приятели от училище за приключения „EDUCO”. Техните съоръжения осигуриха безброй приятни мигове, които изживя цялата туристическа група от нашето училище в това приветливо планинско селце.

Там деца и учители прескачаха паяжина, набираха се по висящи градински въжета, минаваха по подвижен мост. ....а също и ... засаждаха цветя. Не мина и без сутрешни учебни занимания, а наградата за справянето с тях са именно тези екстремни атракции.

Запалиха и лагерен огън. Катереха се. Така те съчетатаха приятното с полезното.


повече снимки >>

22 Април 2010 г.

Гордеем се с постиженията на областния кръг на олимпиадата по география:

1. Панайот Чолаков
2. Александър Гудев
3. Никола Ненков
4. Иванела Щерева

geography

22 Април 2010 г.

Ден на Земята:

Учениците от ЧОУ "Меридиан 22" празнуваха деня на Земята - изработиха плакати, засадиха дървета и почистиха двора на училището, а някои просто си поиграха.

повече снимки >>

earth

22 Април 2010 г.

Учениците от "Меридиан 22" се класираха за финала на националното състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители, като постигнаха максимални резултати.
Отлично представили се и класирани ученици:

I - клас:

1. Александрина Василева
2. Александър Дилковски
3. Габриела Йотова
4. Георги Георгиев
5. Деница Пернишка
6. Ивет Петрова
7. Мартина Данова
8. Руси Шишманов
9. Сиана Димитрова

1 klas

22 Април 2010 г.

Учениците от "Меридиан 22" се класираха за финала на националното състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители, като постигнаха максимални резултати.
Отлично представили се и класирани ученици:

II - клас:

1. Алекс Иванов
2. Александър Котев
3. Антония Христова
4. Борис Петров
5. Боян Пернишки
6. Бояна Александрова
7. Катрин Александрова
8. Кристиян Томов
9. Николай Колев
10. Филип Чергарски

повече снимки >>

2-klass

22 Април 2010 г.

Учениците от "Меридиан 22" се класираха за финала на националното състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители, като постигнаха максимални резултати.
Отлично представили се и класирани ученици:

III - клас:

1. Александър Мирчев
2. Маргарита Мачева

3-клас

22 Април 2010 г.

Учениците от "Меридиан 22" се класираха за финала на националното състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители, като постигнаха максимални резултати.
Отлично представили се и класирани ученици:

IV - клас:

1. Габриела Стойчева
2. Калоян Симеонов
3. Петър Статев

повече снимки >>

4-klass

22 Април 2010 г.

Успехи пожънаха и учениците на състезанието "Лингвистично кенгуру":

1. Никола Ненков
2. Елица Георгиева
3. Александър Мирчев

повече снимки >>

lingv

22 Април 2010г.

Успехи пожънаха и учениците на състезанието "Математическо кенгуру":

1. Том Гангов
2. Петър Статев
3. Стефан Иванов
4. Калоян Симеонов
5. Георги Нейков
6. Габриела Стойчева
7. Калин Велева
8. Марио Александров

Успех на финала!

повече снимки >>

 

matem kenguru

23 Март 2010 г.

Ден на езиците:

Учениците от ЧОУ „Меридиан 22” споделиха знанията си за и по чуждите езици и ни направиха съпричастни на всичко, което ги вълнува, разсмива, тревожи, вдъхновява. Думи, танци и ритъм се преплетоха в едно за да изразят нашата човешка същност.

повече снимки >>

den na ezicite

8 Март 2010 г.

Море от любов:

повече снимки >>

от 24 февруари до 24 март 2010 г.

Месец на талантите:

Усетът към красивото и творческият поглед към света са заложени в духа и идеалите на „Меридиан 22”. Затова между 24 февруари и 24 март децата на ЧОУ „Меридиан 22” дават воля на всички таланти. В творчеството те откриват своите най-силни страни, създават красота, разгръщат уменията, стремежите и знанията си. В изпълнените с вълнения и усмивки тържества таланти се оказват не само пеене, танци и рисуване, но и любознателност, отговорност, съпричастност и комуникативност... С месеца на талантите ЧОУ „Меридиан 22” си поставя за цел да разкрие индивидуалността на всяко дете и да я развие в най-добра посока.

повече снимки >>

24 февруари 2010 г.

Проект „Български съкровища”

През хилядолетията на съществуване на човешкия род в българските земи винаги е имало живот. През тези земи на кръстопътя между изтока и запада са управлявали силни владетели, живели са смели и талантливи хора, водили са битки, творили са, почитали са своите божества, радвали са се на живота...  Проектът „Български съкровища” представя историята ни чрез изящните и красиви форми на създадени от народа ни вещи. Те са скъпоценни не само заради блясъка, златото и среброто в тях, а и защото са своеобразни послания към нас, съвременните хора.

23 февруари 2010 г.

Проект „Духът на времето” 

Ефектни грамофонни плочи и ликът на вечните „Beatles” заемат кътче от Assembly hall и ни напомнят, че днешните модерни времена имат свой корен в неостаряващите идеали и стремления на поколенията преди нас. Представи си всички хора
да споделят един свят”
пееха „Beatles”.  Ние в „Меридиан 22” си представяме и творим този свят.

22 февруари 2010 г.

Проект „Безценни ръкописи”

Проектът представя страници от книгите, събрали мъдростта на вековете и превърнали се в духовна и морална опора на човечеството. За тези безценни ръкописни редове е запазено специално място в Assembly hall, защото стая без книги би била като тяло без душа.

14 Февруари 2010 г.- Св. Валентин

Сърца, рози, картички – в месеца на любовта символите й изпълват класните стаи и коридорите... Едно от преданията за Св. Валентин твърди: за да стане празникът вълшебен, са необходими не само бонбони и червени сърца, а и специални мисли и красиви думи. Затова в „Меридиан 22” към празничната украса добавяме и светлина в очите, топлина в усмивките и дълбочина в думите.

21 Декември 2009 г.
Учениците от ЧОУ "Меридиан 22" се подготвят за Коледно-новогодишните празници с много творчески идеи, емоционален заряд и нови мечти през 2010 година.

14 октомври 2009 г.
Ученици от Частно основно училище "Меридиан 22" на гости на Основно училище "Васил Евстатиев Априлов", в което се обучават социално слаби деца.
Г-жа А. Пернишка, директор на ЧОУ "Меридиан 22" на среща при г-жа М. Йонова, кмет на с. Гостилица.

повече снимки >>

 

 

 


12 - 16 октомври 2009 г.
Зелено училище в комплекс "Белла Терра", с. Гостилица, общ. Дряново.

повече снимки >>

 

 

 

 

 

 

Завършването на първи клас, учебна година 2008/2009, беше тържествено отбелязано в сградата на ЧОУ "Меридиан 22".
виж презентация на завършването >>
Частна английска и немска гимназия "Меридиан 22" дава 6 пълни стипендии за обучение по IB програма. Стипендията е за ученици, завършили 9 клас и покрива учебните такси за 10, 11 и 12 клас. След приключване на 12 клас гимназистите получават българска и IB дипломи.

Училища Меридиан 22 се представиха в 12-то международно изложение "Образование" от 6 до 8 март в НДК. Интересът към възможностите за обучение в детската градина, частното училище и езиковата гимназия бе огромен. Присъстващите родители се интересуваха от подготвителния клас, приема след 7-ми клас и новата IB програма в гимназията.

повече снимки >>

 

 

 

Ученици от училища Меридиан 22 взеха участие в откриването на 12-то международно изложение "Образование", което се проведе от 6 до 9 март 2009 г. в НДК.
Нашите възпитаници впечатлиха гостите с виртуозни музикални изпълнения, балет и мажоретен танц.

повече снимки >>

 

 

Ученици от Частно основно училище "Меридиан 22" взеха участие в организираната от Ротари клуб София интернешанъл 250-ата годишнина на поета Робърт Бърнс с първата в България шотландско-българска благотворителна вечер. Събитието се проведе на 27 февруари 2009 г. в хотел "Метрополитън" под звуците на български и шотландски гайди.


повече снимки >>

 

 

22.12.2008 - Коледно тържество - детска градина
18.12.2008
- Благотворителен коледен концерт.
15.12.2008 - Спектакъл "Christmas around the world", режисьор Соня Тотевска.
08.12.2008 - "Коледари" в ЧОУ "Меридиан 22".
05.12.2008 - Коледно тържество в ЧОУ "Меридиан 22".

17.11.2008 - Среща с директора на Англо-американското училище Mr. J. Leahy.
31.10.2008 - Празник по случай Halloween.

 
©2005 - Меридиан 22 ООД - Всички права запазени!